Mlékárna Bytřice.

Úvodní strana » Naši dodavatelé » Mlékárna Bytřice

Mlékárna Bytřice

Parenica se podle dochovaných písemných záznamů vyráběla od 19. století. V mlékárně v Bystřici pod Hostýnem se stále drží tradiční receptury na výrobu kvalitních sýrů. 

 

Ruční práci z části nahradily stoje, ale i tak se na ni nezapomíná a ruce nastupují ve chvíli, kdy začnou krájet lisovanou sýřeninu na kusy, které končí v pařicím a pak formovacím stroji.

Z českého mléka


Mléko na výrobu skvělého sýru parenica pochází výhradně z moravských farem. „Mléko z farem se dováží do mlékárny každý den,“ říká její jednatel Robert Pospíšil.

Unikátní chuť


Každý měsíc z této mlékárny vyrazí za svým zákazníkem pořádná kopa parenice – celkem 30 tun. Oblíbili si ji i zákazníci PENNY v celé zemi, kteří ji kupují pod naší privátní značkou Karlova koruna. Za její oblibu může unikátní chuť, ať v její přirozené verzi, v bylinkách nebo uzená.