Petr Hobža.

Petr Hobža

Rodinná firma Petr Hobža je na českém trhu od roku 1988. Od té doby vyrábí klasické smažené bramborové lupínky prémiové kvality. Vše to začalo v bufetu v letním kině, kde Petr Hobža starší ručně usmažil první brambůrky. 

Hobža pro PENNY

Společnost spolupracuje s Penny Marketem již 12 let. Do našich prodejen dodává Strážnické a Moravské brambůrky. Nově pak i Hobžovy brambůrky v rámci exkluzivního balení. Společně s PENNY se domluvili také na výrobě brambůrků Naše vruby pro privátní značku Karlova Koruna.

 

Brambůrky vs. chipsy

Rozdíl je v jejich výrobě. Brambůrky se nejdříve propláchnou studenou vodou, která se následně odstředí a plátky brambor se poté usmaží. U chipsů se plátky brambor tzv. blanšírují, což znamená, že se nejdříve uvaří a potom smaží.