Beskydské hovězí závitky.

Úvodní strana » Recepty » Beskydské hovězí závitky

Beskydské hovězí závitky

PŘÍPRAVA: 20 MINUT | OPÉKÁNÍ: 5–10 MINUT | PEČENÍ: 45 MINUT | POČET PORCÍ: 4

Ingredience

-    4 plátky z hovězího zadního masa 
-    sůl a pepř
-    4 kousky anglické slaniny
-    1 mrkev, nakrájená na proužky 
-    2 kyselé okurky, nakrájené na proužky 
-    4 párátka nebo kuchyňská nit
-    1 lžíce olivového oleje
-    2 cibule, nakrájené na kolečka 
-    150 ml černého piva
-    4 porce rýže
-    nasekaná petrželka na ozdobu 

Postup

Maso opatrně naklepejte, aby se nepotrhalo, a plátky z obou stran osolte a opepřete. Na každý plátek položte čtvrtinu slaniny, mrkve a okurky. Plátky zarolujte a závitky zpevněte párátkem nebo kuchyňskou nití. 
Na rozehřátém oleji v pánvi opečte cibuli a pak přidejte na chvíli závitky a opečte je taky ze všech stran. Zalijte je pivem a nechte pár minut vařit.
Troubu rozehřejte na 190 °C, opečené závitky přendejte do pekáče i s opečenou cibulí a tukem. Zakryjte je druhým pekáčem nebo alobalem a pečte 45 minut. Upečené dejte stranou, výpek dohladka rozmixujte. Závitky s výpekem podávejte s vařenou rýží, chlebem nebo bramborovou kaší, ozdobené petrželkou.