Chlebová polévka.

Úvodní strana » Recepty » Chlebová polévka

Chlebová polévka

PŘÍPRAVA: MINUT VAŘENÍ: 15–20 MINUT | POČET PORCÍ: 4

Ingredience

-    3 lžíce másla
-    8 tenčích krajíčků starého chleba, nakrájených na kostky
-    1 velká cibule, nakrájená nadrobno 
-    po 1 lžičce drceného kmínu, mleté sladké papriky, sušeného tymiánu a majoránky
-    1,5 litru hovězího vývaru
-    3 stroužky česneku, drcené
-    sůl a pepř
-    1 vejce
-    malá hrst petrželky, krátce opečená na másle
-    topinka zapečená se sýrem k podávání 

Postup

V pánvi rozehřejte polovinu másla a zlehka na něm opečte chleba. Druhou polovinu másla nechte rozehřát v hrnci a opečte na něm cibuli. Do hrnce nasypte kmín a papriku a velmi krátce opečte. Okořeněnou cibuli zalijte polovinou vývaru a přisypte opečený chleba, česnek, pepř a tymián. Na mírném plameni polévku vařte, až se chleba rozvaří – případně přilévejte vývar. Nakonec ochuťte majoránkou a dosolte. Do horké polévky nalijte přes vidličku vajíčko. Polévka je hotová. Jindy si ji můžete vylepšit slaninou, kterou opečete s cibulí, přisypat nastrouhaný sýr, kořenovou zeleninu atd. Podávejte ozdobené opečenou petrželkou
a s topinkou zapečenou se sýrem.