Chlebová polévka

PŘÍPRAVA: MINUT VAŘENÍ: 15–20 MINUT | POČET PORCÍ: 4
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 8 tenčích krajíčků starého chleba, nakrájených na kostky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- po 1 lžičce drceného kmínu, mleté sladké papriky, sušeného tymiánu a majoránky
- 1,5 litru hovězího vývaru
- 3 stroužky česneku, drcené
- sůl a pepř
- 1 vejce
- malá hrst petrželky, krátce opečená na másle
- topinka zapečená se sýrem k podávání
Postup
V pánvi rozehřejte polovinu másla a zlehka na něm opečte chleba. Druhou polovinu másla nechte rozehřát v hrnci a opečte na něm cibuli. Do hrnce nasypte kmín a papriku a velmi krátce opečte. Okořeněnou cibuli zalijte polovinou vývaru a přisypte opečený chleba, česnek, pepř a tymián. Na mírném plameni polévku vařte, až se chleba rozvaří – případně přilévejte vývar. Nakonec ochuťte majoránkou a dosolte. Do horké polévky nalijte přes vidličku vajíčko. Polévka je hotová. Jindy si ji můžete vylepšit slaninou, kterou opečete s cibulí, přisypat nastrouhaný sýr, kořenovou zeleninu atd. Podávejte ozdobené opečenou petrželkou
a s topinkou zapečenou se sýrem.