Jahodové knedlíky.

Úvodní strana » Recepty » Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

PŘÍPRAVA: 20 MINUT | VAŘENÍ: 20 MINUT | POČET PORCÍ: 3

Ingredience

-    130 g hrubé mouky
-    250 g měkkého tvarohu v kostce BONI
-    1 žloutek
-    špetka soli
-    čerstvé jahody
NA OZDOBU:
-    rozpuštěné máslo + moučkový cukr 
-    nastrouhaný tvrdý tvaroh Karlova Koruna 
 

Postup

Z mouky, tvarohu, žloutku a špetky soli vypracujte vláčné těsto. Nechte ho chvilku odpočinout. Pak z těsta vytvořte váleček a nakrájejte ho na menší špalíčky. Každý prsty roztáhněte, doprostřed dejte jahodu a zabalte kulatý knedlík. 
Knedlíky vhazujte do vroucí vody, vždy promíchejte, aby se odlepily ode dna. Vařte je 5–7 minut. Jakmile vyplavou na hladinu, vylovte je děrovanou naběračkou. 
Podávejte přelité máslem, pocukrované a posypané tvarohem.