Karbanátky s kaší.

Úvodní strana » Recepty » Karbanátky s kaší

Karbanátky s kaší

PŘÍPRAVA: 20 MINUT | VAŘENÍ: 10–15 MINUT | SMAŽENÍ: 15 MINUT | POČET PORCÍ: 6

Ingredience

NA KARBANÁTKY:
-    1 kg mletého masa (směs hovězího a vepřového)
-    2 vejce
-    2 lžíce čerstvého kopru, nasekaného 
-    2 lžíce hladkolisté petrželky Od českých farmářů, nasekané 
-    3 lžíce pažitky, nasekané 
-    1–2 housky, nakrájené na kostičky a namočené v mléce 
-    4–5 stroužků česneku, prolisovaných
-    sůl a pepř
-    rostlinný olej
NA BRAMBOROVOU KAŠI:
-    500 g brambor (varný typ C), oloupaných
-    40 g másla, pokojové teploty, nakrájeného na kousky 
-    100 ml mléka, ohřátého
-    sůl a pepř 
 

Postup

Maso promíchejte s vejci a bylinkami. Z housky vymačkejte mléko a přidejte ji k masu. Podle chuti dolaďte česnekem, solí a pepřem. Vytvarujte karbanátky a dejte je na chvilku odpočinout do lednice. V pánvi rozehřejte olej a karbanátky smažte či opékejte z obou stran dozlatova. 
Mezitím uvařte nakrájené brambory, sceďte je, rozšťouchejte, promíchejte s máslem, přilévejte mléko a míchejte do hladké kaše. Osolte a opepřete podle chuti.