Křehké krůtí řízky.

Úvodní strana » Recepty » Křehké krůtí řízky

Křehké krůtí řízky

PŘÍPRAVA: 10 MINUT + MARINOVÁNÍ | SMAŽENÍ: 12 MINUT (1 DÁVKA) | POČET PORCÍ: 4

Ingredience

-    2 lžíce mleté sladké papriky 
-    4 krůtí prsní řízky
-    500 ml podmáslí
-    rostlinný olej na smažení 
-    300 g hladké mouky 
-    1 lžíce kypřicího prášku do pečiva 
-    sůl a pepř 

Postup

Do mísy vsypte papriku a obalte v ní krůtí řízky. Přidejte podmáslí, promíchejte a nechte alespoň 30 minut marinovat v lednici. Do velké pánve vlijte zhruba do dvou třetin olej a rozpalte ho na středním plameni. Mezitím na větším talíři nebo tácku smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl a pepř. Řízky vylovte z marinády, přebytečnou nechte okapat a obalte je v ochucené mouce. Postupně je smažte z každé strany 5–6 minut dozlatova.