Kuřata s nádivkou.

Úvodní strana » Recepty » Kuřata s nádivkou

Kuřata s nádivkou

PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 1 HODINA | POČET PORCÍ: 8

Ingredience

-    2 kuřata + 100 g nakrájeného másla na pečení 
NA NÁDIVKU:
-    8 housek, nakrájených na kostičky
-    400 ml kuřecího vývaru 
-    200 g anglické slaniny, nakrájené na kostky, opečené
-    4 stroužky česneku, nasekané
-    2 hrsti pažitky či mladých kopřiv, nakrájených nadrobno 
-    sůl, pepř, muškátový oříšek
-    8 vajec, žloutky a bílky zvlášť
-    150 g másla 
 

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C. Housky zalijte teplým vývarem. Do směsi přidejte slaninu, česnek, pažitku, sůl a koření. Rozšlehejte žloutky s máslem a přidejte je do směsi, kterou dobře promíchejte. Nakonec jemně vmíchejte pevný sníh z bílků. Kuřata osolte a břišní dutiny vyplňte nádivkou (ze zbylé můžete vytvarovat koule a upéct je v pekáči vedle kuřat). Položte je do pekáče, kam dejte máslo na pečení a přilijte trochu vody. Pečte hodinu dozlatova, polévejte výpekem.