Kuřata s nádivkou
PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 1 HODINA | POČET PORCÍ: 8

Ingredience
- 2 kuřata + 100 g nakrájeného másla na pečení
NA NÁDIVKU:
- 8 housek, nakrájených na kostičky
- 400 ml kuřecího vývaru
- 200 g anglické slaniny, nakrájené na kostky, opečené
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 hrsti pažitky či mladých kopřiv, nakrájených nadrobno
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- 8 vajec, žloutky a bílky zvlášť
- 150 g másla
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Housky zalijte teplým vývarem. Do směsi přidejte slaninu, česnek, pažitku, sůl a koření. Rozšlehejte žloutky s máslem a přidejte je do směsi, kterou dobře promíchejte. Nakonec jemně vmíchejte pevný sníh z bílků. Kuřata osolte a břišní dutiny vyplňte nádivkou (ze zbylé můžete vytvarovat koule a upéct je v pekáči vedle kuřat). Položte je do pekáče, kam dejte máslo na pečení a přilijte trochu vody. Pečte hodinu dozlatova, polévejte výpekem.