Moravské lokše.

Úvodní strana » Recepty » Moravské lokše

Moravské lokše

PŘÍPRAVA: 25 MINUT | OPÉKÁNÍ: 30 MINUT | POČET PORCÍ: 20 LOKŠÍ

Ingredience

-    1,1 kg brambor, uvařených ve slupce 
-    sůl
-    500 g hladké mouky
-    jahodový džem 
-    mletý mák 
-    moučkový cukr 
 

Postup

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Osolte, přidejte mouku a vypracujte pevné, ale vláčné těsto. Rozdělte ho na 20 dílů a každý vyválejte na 3mm placku o velikosti palačinky. Na nepřilnavé pánvi je z obou stran nasucho opečte, až se na nich začnou dělat puchýřky. Na jedné straně je potřete jahodovým džemem a srolujte. Navrch je posypte mákem smíchaným s cukrem.