Rebarborový koláč.

Úvodní strana » Recepty » Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

PŘÍPRAVA: 85 MINUT | ODLEŽENÍ: ASPOŇ 30 MINUT | PEČENÍ: 70 MINUT | POČET PORCÍ: 16

Ingredience

NA TĚSTO:
-    200 g hladké mouky PENNY
-    50 g krupicového cukru
-    110 g másla, studeného, nakrájeného na kousky
-    2 žloutky + 2 lžíce smetany ke šlehání
NA NÁPLŇ:
-    400 g rebarbory, oloupané a nakrájené na kostičky 
-    100 g krupicového cukru
-    1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
NA DROBENKU:
-    140 g hrubé mouky + 100 g hnědého cukru
-    100 g másla, nakrájeného na kousky 

Postup

Na těsto smíchejte mouku s cukrem a zapracujte máslo, směs bude připomínat drobenku. Přidejte žloutky prošlehané se smetanou a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. 
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rebarboru promíchejte s cukrem a citronovou kůrou, případně doslaďte, záleží na kyselosti rebarbory. Suroviny na drobenku zpracujte v robotu. Rozválené těsto poklaďte na plechu rebarborou a posypte drobenkou. Pečte 35 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě 35 minut dozlatova.