Rebarborový koláč
PŘÍPRAVA: 85 MINUT | ODLEŽENÍ: ASPOŇ 30 MINUT | PEČENÍ: 70 MINUT | POČET PORCÍ: 16

Ingredience
NA TĚSTO:
- 200 g hladké mouky PENNY
- 50 g krupicového cukru
- 110 g másla, studeného, nakrájeného na kousky
- 2 žloutky + 2 lžíce smetany ke šlehání
NA NÁPLŇ:
- 400 g rebarbory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 100 g krupicového cukru
- 1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
NA DROBENKU:
- 140 g hrubé mouky + 100 g hnědého cukru
- 100 g másla, nakrájeného na kousky
Postup
Na těsto smíchejte mouku s cukrem a zapracujte máslo, směs bude připomínat drobenku. Přidejte žloutky prošlehané se smetanou a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rebarboru promíchejte s cukrem a citronovou kůrou, případně doslaďte, záleží na kyselosti rebarbory. Suroviny na drobenku zpracujte v robotu. Rozválené těsto poklaďte na plechu rebarborou a posypte drobenkou. Pečte 35 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě 35 minut dozlatova.