Sekaná – kuličky.

Úvodní strana » Recepty » Sekaná – kuličky

Sekaná – kuličky

PŘÍPRAVA: 15 MINUT | PEČENÍ: 70 MINUT | POČET PORCÍ: 6

Ingredience

-    3 plátky včerejšího toustového chleba, rohlíků nebo chleba 
-    1 vejce, prošlehané
-    160 ml mléka
-    100 g sýru Čedar, nastrouhaného
-    1 cibule, nakrájená
-    1⁄2 lžíce soli, pepř
-    1 menší mrkev, nastrouhaná najemno 
-    750 g mletého hovězího masa
NA GLAZURU:
-    40 g hnědého cukru
-    60 g kečupu
-    1 lžíce plnotučné hořčice 

Postup

Chléb či jiné pečivo nahrubo rozmixujte a vsypte do mísy, přidejte vejce, mléko, sýr, cibuli, sůl, pepř a mrkev. Nakonec přidejte rozdrobené maso a směs důkladně promíchejte. Mokrýma rukama vytvarujte jednu šišku či několik koulí (rozměr je na vás, ale měly by být všechny zhruba stejně velké) a položte je do pekáčku. Troubu předehřejte na 180 °C. Na glazuru smíchejte všechny suroviny a sekanou či koule jí mašlovačkou potřete. Sekanou pečte 60–70 minut, koulím bude stačit o něco kratší doba. Před podáváním nechte chvilku odpočinout. Podávejte s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší.